HV Gemini teams in het nieuw gestoken!

site3Zondag 9 november was het dan zover. De Pr-commissie had voor maar liefst 4 teams nieuwe outfits verzorgd.

In de maanden augustus en september is de PR-commissie druk bezig geweest met de uitvoering van het nieuwe sponsorplan. HV Gemini heeft altijd sterk op haar contributie geleund. Hierdoor was en is HV Gemini nog steeds erg afhankelijk van vrijwilligers, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn. Om de kwaliteit van onze jeugd- en scheidsrechtersopleiding te verbeteren, is de PR-commissie op zoek gegaan naar sponsoren. En we mogen stellen dat dit, zeer zeker voor het eerste jaar, heel erg geslaagd is!

Het was vandaag dan eindelijk zover dat de Heren 1, Heren A en Dames A hun nieuwe tenue in ontvangst mochten nemen. Niet alleen kregen zij nieuwe tenues, ook werden er trainingspakken en sporttassen uitgereikt. De Dames A mochten als eerste “aan de bak”. Er stond namelijk een lastige wedstrijd tegen koploper HV zwart wit op het programma. Ondanks dat de meiden een enorme vechtlust toonden en het aanwezige publiek niet wilde teleurstellen, bleek al vrij snel in de 1e helft dat zwart wit een maatje te groot is. Er werd gerust met een 9-17 achterstand. In de tweede helft kregen de dames meer grip op het spel van de tegenstander en wist knap bij te blijven en de tweede helft werd dan ook met slechts 2 doelpunten verschil verloren.

Hierna was het de beurt aan de Heren A. Zij speelden in de nieuwe tenues die gesponsord waren door Derks Keukenmontage uit Voerendaal. De tegenstander was Wittenhorst. Zij stonden onderaan en er werd dus ook verwacht van de spelers dat ze deze wedstrijd zouden winnen. Al snel bleek dat Wittenhorst conditioneel en speltechnisch de mindere was en de heren konden naar hartenlust doelpunten maken. De eindstand van 42 – 10 was dan ook veelzeggend. Een goede doop van de nieuwe tenues dus voor de Heren A.

Aansluitend aan de wedstrijd van de Heren A moest Heren 1 het opnemen tegen koploper en titelkandidaat nummer 1 Wittenhorst. Een lastige opgave, maar al snel bleek dat Gemini veel feller en effectiever speelde dan de heren uit Horst. In het 1e kwartier van de 1e helft wist Wittenhorst niet wat hen overkwam. Dit leidde tot een voorsprong van 7 doelpunten. Deze voorsprong wist Wittenhorst echter steeds kleiner te maken, waardoor het uiteindelijk spannend bleef tot het einde. Wittenhorst had net een langere adem dan de Heren 1 en wist alsnog de punten te ontfutselen.